news

23.02.2023
Шеринг документів: як отримати копію документа за допомогою застосунку Дія. Інструкція для співробітників УСЗН
photo

📲 Документи в застосунку Дія — це цифрові аналоги паперових документів. Вони мають таку саму юридичну силу, як і паперові документи. Цифрові документи відображають в електронному вигляді інформацію про вас, яка міститься в державних реєстрах. Застосунком Дія користується уже майже 19 млн українців.


📑 Шеринг документів — це процес отримання копії документа в Дії. Це функція, яка замінює ксерокси та сканери. Цифрова копія «летить» зі смартфона користувача одразу в Єдину інформаційну систему соціальної сфери. Така копія передається в pdf-форматі та метаданих, які автоматично заповнюють необхідні поля.


🤔 Як  співробітнику УСЗН використати цифровий документ у застосунку Дія для оформлення довідки й допомоги ВПО?


▫️У системі ЄІССС зайдіть в підсистему Єдиний соціальний процесинг.

▫️Оберіть Реєстрація, далі — Допомога.

▫️Натисніть на кнопку Шеринг з Дією.

▫️Попросіть клієнта відобразити штрихкод цифрового документа у застосунку Дія. Для цього користувач має натиснути на цифровий документ, щоб відобразити його зворотний бік.

▫️Зчитайте штрихкод документа сканером штрихкодів або вручну введіть в систему ЄІССС 13-значний код, розміщений під штрихкодом. Після цього клієнту в застосунок Дія прийде запит на передачу копії документа, він має його підтвердити.

▫️Після того, як клієнт підтверджує передачу копії документа, — дані автоматично потрапляють в систему ЄІССС. Щоб ознайомитись з копією документа, натисніть на синю кнопку зі стрілками — відобразиться копія документа у форматі pdf, а також автоматично заповнені рядки з даними документа. Потрібно натиснути кнопку Зберегти.


🤳 Щоб мати можливість надати копію документа через застосунок Дія, користувачу необхідно мати потрібний документ у Дії та активувати Дія.Підпис у розділі Меню у застосунку. Користувач може надати у систему ЄІССС через Дію копії таких документів:

▫️ID-картки;

▫️закордонного паспорта;

▫️РНОКПП;

▫️свідоцтва про народження дитини.


❔Чому варто використовувати цифрові документи в Дії? Це зручно, швидко та виключає помилки під час заповнення даних. Ви не витрачаєте час на сканування документів та заповнення необхідних полів вручну. Адже копія документа та необхідні дані передаються автоматично з документа у Дії. Це пришвидшує обслуговування, економить папір та кошти. Цифровізуймося!