news

17.03.2023
Продовжуємо працювати на покращення надання соціальних послуг
photo


🖥️ Нещодавно відбулася робоча онлайн зустріч під керівництвом заступника Міністра соціальної політики Костянтин Кошеленко, між представниками Міністерство соціальної політики України, ДП “ІОЦ Мінсоцполітики України, заступниками начальників обласних військових адміністрацій з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTО) та заступниками голів ОВА з питань соціального захисту населення, присвячена цифровій трансформації соціальної сфери.
👨🏻‍💻 Костянтин Кошеленко поділився з колегами пріоритетними напрямками розвитку Єдиної інформаційної системи соціальної сфери на 2023 рік, а саме:
🔹 Впровадження 6 видів допомог у ЄІССС, для забезпечення якісного та швидкого прийняття рішень щодо надання соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям та особам з інвалідністю з дитинства, а також допомоги на дітей одиноким матерям, на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, на особу, яка доглядає за хворою дитиною та при усиновленні дитини;
🔹 Впровадження Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг, що дозволить збирати, зберігати та використовувати дані про надавачів та отримувачів соціальних послуг;
🔹 Інформаційні обміни ЄІССС з державними установами та службами, що забезпечать більш ефективну та швидку обробку даних про особу;
Впровадження кейс-менеджменту, що зменшить кількість повторних звернень за соціальною допомогою та більш ефективне використання ресурсів;
🔹 Удосконалення системи ЦБІ, що дозволить легко збирати та зберігати інформацію про проблеми інвалідності, а також надавати доступ до неї відповідним службам та організаціям.
💬 “Розвиток Єдиної інформаційної системи соціальної сфери на 2023 рік є нашим пріоритетом. Ми розширюємо її функціональність, впроваджуючи нові підсистеми, щоб забезпечити якісне та швидке надання соціальних допомог і послуг громадянам та полегшити взаємодію між державними органами.
ЄІССС є основою цифрової трансформації соціальної підтримки, і ми вдячні регіонам, які долучаються в пілоти та активно тестують нові підсистеми та продукти разом з нами. Ця взаємодія дозволяє зробити систему більш зручною у використанні та врахувати пропозиції і ідеї профільних користувачів” - підкреслив на зустрічі Костянтин Кошеленко.
🗣️ Учасники зустрічі також обговорили ключові концепції, ознайомилися з ініціативами, які вже реалізовані, та дізналися про плани на майбутнє у розрізі ЄІССС. Також, представники Мінсоцполітики та ДП “ІОЦ Мінсоцполітики” зафіксували поточні питання від представників ОВА, більшість з них вже опрацьована, а відповіді надіслані до регіонів.
🇺🇦 Крок за кроком до цифрової держави!