news

29.03.2023
Цифрова команда Мінсоцполітики створила публічний дашборд допомоги від міжнародних організацій
photo


Міністерство соціальної політики України спільно з ДП “ІОЦ Мінсоцполітики” зробило важливий крок до забезпечення більшої прозорості та відкритості в процесі надання допомоги від міжнародних організацій створивши зручний цифровий інструмент (далі - дашборд) для використання аналітичної інформації зацікавленими особами. За допомогою публічного дашборду платформи єДопомога усі бажаючі можуть переглядати детальну інформацію про загальну кількість заявників, кількість осіб певної категорії/статусу, скориставшись фільтром, кількість осіб в черзі та скільки вже передано для виплати міжнародним організаціям в режимі реального часу.
🌎 Завдяки цьому інструменту міжнародні організації зможуть швидше та ефективніше надавати грошову допомогу потребуючи українцям, які подали заяви через платформу єДопомога. Дашборд надасть організаціям можливість дізнатися, скільки українців певної категорії потребують допомоги, та більш ефективно й раціонально спланувати та направити свою фінансову підтримку особам, які постраждали в наслідок військової агресії. Також особи, які подали заяви, зможуть слідкувати за процесом надання допомоги міжнародними організаціями.
💬 "Створення цього дашборду є важливим кроком у напрямі забезпечення відкритості та прозорості в наданні допомоги від міжнародних організацій. Ми плануємо продовжувати розвивати цей інструмент та додавати до нього нові аналітичні можливості, щоб забезпечити максимальну користь для наших заявників та міжнародних партнерів. Зокрема, планується додавати дані про середній розмір виплат, розподіл заявників за регіонами та інші корисні дані для аналізу та вдосконалення системи надання допомоги. Важливо підкреслити, що створення цього дашборду стало можливим завдяки успішному впровадженню Єдиної інформаційної системи соціальної сфери, що підвищила рівень автоматизації процесів надання соціальних послуг і сприяє більш ефективному контролю за їх розподілом", – сказав Костянтин Кошеленко, заступник Міністра соціальної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.
🇺🇦 🇬🇧 Окрім цього, дашборд доступний двома мовами - українській та англійській, що дозволить користувачам з різних країн отримувати необхідну інформацію у зручному для них форматі.
🔗 Дашборд можна переглянути за посиланням https://aid.edopomoga.gov.ua/dashboard
🏢 Міністерство соціальної політики активно працює над вдосконаленням процесів надання допомоги та збільшенням ефективності цієї системи. Впровадження публічного дашборду є лише одним із кроків у цьому напрямку.
🤝🏻 Цифрова команда запрошує гуманітарні та громадські організації, благодійні фонди тощо, укладати меморандуми, договори про співпрацю і взаємодію та ціленаправлено й продуктивно працювати з платформою єДопомога. Разом ми можемо зробити більше, щоб допомогти тим, хто потребує нашої допомоги!
❗️Довідково:
▫️Дашборд міжнародної допомоги створений Мінсоцполітики та ДП “ІОЦ Мінсоцполітики” за підтримки Проєкту World Bank Ukraine «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».