новини

29.11.2023
Єдина інформаційна система соціальної сфери успішно функціонує по всій Україні
photo


29 листопада відбулась робоча зустріч заступника Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко й заступниками голів обласних військових адміністрацій з питань цифрової трансформації (CDTO).
✅ На разі в регіонах триває впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери, яка покликана зробити надання та отримання соціальних послуг максимально зручним.
Учасники заходу поділились результатами впровадження системи у своїх регіонах і обговорили подальші кроки в роботі.
Також під час зустрічі визначено ключові показники ефективності на наступний рік.
Окремо увагу приділено питанню забезпечення безперебійності функціонування самої системи, зокрема призначення та нарахування 6 видів допомог для сімей з дітьми, які вже реалізовуються через ЄІССС.
Заступник міністра подякував керівникам цифрових обласних департаментів за створення необхідного підґрунтя, завдяки якому виплата 6 допомог через ЄІССС активно відбувається в усіх областях України.
👤 Також директор ДП «ІОЦ Мінсоцполітики України» Юрий Коновалов на зустрічі представив заступникам з питань цифрової трансформації ключові питання, які стосуються нової цифрової системи і алгоритму ввезення гумдопомоги.
🤝🏻 Завдяки роботі кожного з учасників зустрічі Єдина інформаційна система соціальної сфери, є однією з провідних ланок соціальної сфери загалом. Адже на базі цієї цифрової системи відбувається обмін даними, щоб забезпечити відповідні якісні соціальні послуги й сервіси для людей, які потребують підтримки.