новини

07.12.2023
📃 Як звітувати за електронними та паперовими деклараціями?
photo


☝🏻 Звіт формується за місяць з даними по кожній декларації окремо.
1️⃣ Якщо декларація пройшла митне оформлення в системі АС ГУД, необхідно протягом 15 днів з дати митного оформлення заповнити "Інвентаризаційний опис". Дані для цього завантажуються з декларації.
🗓️ До 15-го числа наступного місяця потрібно сформувати звіт про наявність та розподіл гуманітарної допомоги. Дані для цього також завантажуються з "Інвентаризаційного опису".
❗️Звертаємо вашу увагу, якщо ви не заповнюєте "Інвентаризаційний опис", то дані у звіт про наявність та розподіл гуманітарної допомоги завантажуються з декларації. Якщо допомога ще не розподілена або не вся розподілена, достатньо вказати у звіті фактичну наявність (блок "РОЗПОДІЛЕНО" може залишитися не заповненим).
2️⃣ Якщо декларація подавалася паперовим шляхом, потрібно завантажити копію декларацію та звіт у форматі PDF в систему ("Меню" - "Звіти" - "Вкладення" - "Завантажити").
🚨УВАГА❗️
До 31 березня 2024 року в системі повинні бути присутні всі звіти про вантажі, які були завезені з 01.12.2023 року.
⚪️ Якщо була автоматизована декларація, статус якої "Пройшла митне оформлення" та в таблиці вантажів відображується дата митного оформлення (обов’язково), то потрібно сформувати “Інвентаризаційний опис” (ціну і вартість можна не вказувати), а потім звіт.
⚪️ Якщо була паперова декларація, то необхідно завантажити копію декларації та звіту у форматі PDF в систему ("Меню" - "Звіти" - "Вкладення" - "Завантажити").
‼️Функціонал формування та завантаження Звіту в системі АС ГУД буде доступний 27.12.2023 року‼️