новини

12.01.2024
Поширенні запитання про АС ГУД
photo

🤓 Друзі, отримуємо дуже багато запитань по звітності в АС ГД, тож хочемо поділитися з вами відповідями на найпоширеніші:
ℹ️ Якщо гуманітарна допомога була завезена по паперовій Декларації, але в меню «МОЇ ВАНТАЖІ/ДЕКЛАРАЦІЯ» немає жодного запису по ній, то Вам потрібно в меню «ЗВІТ» завантажити копію паперової Декларації та сформувати або завантажити копію звіту по гуманітарній допомозі з цієї (паперової) Декларації.
ℹ️ Якщо у Вас була сформована Декларація в системі (в меню «МОЇ ВАНТАЖІ» є запис по ній в будь-якому статусі), то Ви маєте можливість по кожному такому запису завантажити Декларацію і проставити дату митного оформлення з Вашої паперової Декларації (якщо дата митного оформлення не прийшла з митниці)
ℹ️ В меню «ЗВІТ» дані завантажуються з Інвентаризаційного опису (якщо Ви його формували), або з даних електронної Декларації.
ℹ️ Якщо в системі не заводили дані про товари та не формували Декларацію, то в меню «ЗВІТ» можна:
- або завантажити копію паперової Декларації та Звіту;
- або сформувати Звіт в системі на основі даних паперової Декларації.
ℹ️ Звіт формується за даними товарів, що були завезені та прийняті отримувачем. Розподіл гуманітарної допомоги по набувачах (юридичних чи фізичних особах) вказується лише за фактом здійснення такого розподілу.
ℹ️ Якщо Ви завезли гуманітарну допомогу, але у Вас є тільки показники у вазі, а розподілити її плануєте в кількості, то для цього Вам потрібно формувати «Інвентаризаційний опис». Якщо ж формувати Інвентаризаційний опис не має можливості, тому що була паперова Декларація, то потрібно:
- або тільки завантажити паперові копії Декларації та Звіту в меню «ЗВІТИ»;
- або завантажити паперову копію Декларації, а Звіт сформувати в системі.
ℹ️ Якщо дані в паперовій Декларації не збігаються з тим, що фактично Ви отримали, то Ви можете в меню «ЗВІТИ» завантажити копію паперової Декларації, Акт неспівпадіння і вже сам Звіт формувати в системі з урахуванням фактично отриманої гуманітарної допомоги.