новини

15.09.2022
Усиновлення дитини стає зручніше: як подати заяву на реєстрацію кандидата в усиновлювачі на порталі Дія
photo

Усиновлення дитини стає зручніше: як подати заяву на реєстрацію кандидата в усиновлювачі на порталі Дія

ДП "ІОЦ Мінсоцполітики України" бере активну участь у цифровізації соціальної сфери, а саме разом із Міністерство соціальної політики України впроваджує “Єдину інформаційну систему соціальної сфери”, завдяки якій більшість послуг стають доступними онлайн, в тому числі послуга з усиновлення.
Нещодавно реалізована можливість подати заяву про взяття на облік кандидатів в усиновлювачі не лише офлайн, а й онлайн на порталі Дія.
Онлайн-послуга "Усиновлення: реєстрація кандидатом" на порталі надає можливість у будь-який час доби подати заяву та зручно завантажити всі необхідні документи людям, які бажають усиновити дитину. І значно пришвидшить перевірку поданих документів.
Щоб подати заявку на статус кандидата в усиновлювачі:
▪️Зареєструйтеся або авторизуйтеся на порталі Дія
▪️Оберіть послугу у списку.
▪️Заповніть базові дані про шлюб та чоловіка/дружину, фактичну адресу проживання та про дитину, яку ви хочете усиновити: стать, вік тощо.
▪️Дочекайтеся отримання даних з реєстрів — близько 15 хвилин.
▪️Продовжте заповнювати заяву — завантажте потрібні документи, перелік яких визначається за заповненими відомостями та отриманими з реєстрів даними.
▪️Підпишіть заяву електронним підписом та надішліть її на опрацювання.
Нагадуємо, подання заяви триває не більше 30 хвилин, а сама послуга безоплатна. Перевірка заяви службою у справах дітей - не довше 5 робочих днів. Після схвалення заяви співробітник служби огляне житло, щоб зрозуміти, чи можна в ньому жити дитині. Якщо все добре, то потенційних батьків, які хочуть усиновити дитину, направляють на навчання з метою подальшої реєстрації кандидатами.