новини

31.01.2023
Підсумки року цифрової незламності!
photo

💫 Підсумки року цифрової незламності! 


2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣ рік був складний для кожного з нас. Але ми вистояли та довели всім, що нас не так просто зламати! 

ДП "ІОЦ Мінсоцполітики України" попри всі виклики воєнного часу, продовжує цифровізувати соціальну сферу. 


🏆 Наша команда хоче поділитися з вами головними досягненнями підприємства у 2022 році:


👨🏻‍💻 Починаючи з березня цього року ми здійснюємо нарахування та виплату соціальних допомог замість 1️⃣0️⃣3️⃣ УСЗН, що опинились у тимчасовій окупації. 🪖Протягом року ми нарахували  допомог, пільг і субсидій на більше ніж 7 млрд грн. 


🖥️ Ми створили програмне забезпечення, яке дозволило після початку повномасштабного вторгнення централізувати виплату допомоги на проживання ВПО. Завдяки цьому внутрішньо переміщеним особам виплачено більш ніж 52 млрд гривень допомоги з державного бюджету України. 


📲 Спільно з Міністерство цифрової трансформації України цього року ми розробили та запустили послугу, яка дозволила зареєструватись внутрішньо переміщеною особою та подати заяву на допомогу онлайн, через застосунок Дія, не виходячи з дому. Послугою скористались більш ніж 1,4 млн осіб.


🕊️ Спільно з Міністерство соціальної політики України ми створили платформу єДопомога, завдяки якій більше ніж 2 мільйони осіб, отримали грошову допомогу від міжнародних організацій, та більше ніж 11 тисяч сімей отримали адресну допомогу на продукти харчування, ліки, паливо.


👥  Ми створили контакт центр єДопомога ІОЦ Мінсоцполітики, де кожен може отримати розгорнуту відповідь на питання щодо користування платформою. 


🇺🇦Ми спільно з Міністерством соціальної політики України, впровадили Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІССС) по усій території України в частині допомоги на проживання ВПО, що дозволило значно пришвидшити отримання виплат та спростило роботу працівників органів соціального захисту населення. З жовтня цього року завдяки ЄІССС виплачено більш ніж 12 млрд гривень допомоги на проживання ВПО. 


💻 Ми впровадили сучасне програмне забезпечення, яке дозволило комплексно захистити інформацію та персональні дані від кібератак в інформаційних системах та реєстрах Мінсоцполітики України. 


⌨️ Спільно з Міністерством цифрової трансформації ми розробили та запустили на порталі Дія 2 послуги. Відтепер змінити місце реєстрації ВПО та скасувати реєстрацію ВПО можна не виходячи з дому. 


📠 Ми створили онлайн портал обслуговування користувачів систем та реєстрів Мінсоцполітики. Відтепер ми можете онлайн залишити заявку або повідомлення, і наша служба технічної та юридичної підтримки опрацює Ваше звернення на надасть відповідь в режимі онлайн. 


💻 Завдяки нашим партнерам та іноземним донорам, ми оновили технічну інфраструктуру дата центру ДП ІОЦ Мінсоцполітики України, що дозволить нашим реєстрам швидше обробляти інформацію. 


🔋 Ми вдосконалили базу ВПО та розробили пошукову систему, яка дозволить органам соціального захисту здійснювати багатофакторний онлайн пошук інформації про ВПО за 42 реквізитами та їх довільною комбінацією в базі даних. Зараз система тестується в управліннях соціального захисту міста Києва. 


🫶🏻 Також, в цьому році ми намагались творити добро та підтримувати колег. 


Ми передали ноутбуки 18 службам у справах дітей у 5 областях України, допомогли відновити роботу та допомогли обладнанням УСЗН Ізюмської РДА, Херсонському центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат, УСЗН м. Мелітополь та Луганському обласному ІОЦ. 


Висловлюємо подяку Міністру соціальної політики України Оксана Жолнович та Заступнику Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Костянтин Кошеленко! 


🤝🏻 Також дякуємо усім нашим колегам та партнерам за цей рік, за наші спільні досягнння та успіхи! 

Ми відкриті до нових партнерств і спільних проектів, спрямованих на цифрову трансформацію країни!💫


Продовжуємо працювати для наших людей та спільної Перемоги! 🇺🇦