новини

22.02.2023
Впровадження Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг. Актуальні запитання
photo


❓Що таке Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг?
Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг (далі - Реєстр) - це автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для збирання, реєстрації, накопичення, зберігання, використання, знеособлення і знищення даних про надавачів та отримувачів соціальних послуг, визначених законодавством. Реєстр є складовою Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.

❓Яке завдання Реєстру?
Забезпечення механізму прозорості ринку надавачів соціальних послуг за рахунок реєстрації відповідних суб’єктів в Єдиній інформаційні системі соціальної сфери. Завдяки функціонуванню Реєстру держава та органи соціального захисту населення матимуть доступ до інформації про всіх суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері надання соціальних послуг.

❓Як саме впровадження Реєстру вплине на отримання соціальних послуг українцями?
Інформація з Реєстру буде використовуватися як для здійснення відповідних контрольних заходів за надавачами соціальних послуг, так і для спрощення процедури реєстрації таких надавачів для надання відповідних послуг, спрощення процесів отримання соціальних послуг громадянами. Тобто, українці зможуть швидше та якісніше отримувати соціальні послуги, а держава зможе контролювати прозорість та дотримання всіх норм надавачами соціальних послуг.

🦾 Мінсоцполітики спільно з ДП “ІОЦ Мінсоцполітики України” незважаючи на труднощі, які виникли у зв’язку з війною, продовжують цифровізувати соціальну сферу.