новини

30.05.2023
Гроші ходять за дитиною: пілотний проєкт для фінансування оздоровлення та відпочинку дітей за рахунок бюджетних коштів
photo

 Міністерство соціальної політики України спільно з ДП “ІОЦ Мінсоцполітики України” запустили пілотний проєкт під назвою "Гроші ходять за дитиною". Цей проєкт має на меті забезпечити фінансування послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, за рахунок бюджетних коштів. Він буде реалізовуватись як експеримент, що дозволить протестувати нову систему монетизації виплат.

 Зокрема, родини з дітьми, які опинилися в найважчих умовах, таких як проживання на територіях, що були в тимчасовій окупації, зони активних бойових дій або кордону з Російською Федерацією, а також малозабезпечені сім'ї з дітьми, що належать до певних категорій (наприклад, діти з інвалідністю, діти з багатодітних сімей), матимуть можливість отримувати кошти на оздоровлення та відпочинок.

Батьки або особи, що їх замінюють, отримуватимуть повідомлення про право на отримання коштів для оплати послуг з оздоровлення та відпочинку через електронні повідомлення. Якщо отримувач має мобільний додаток "Дія" на електронному пристрої, він автоматично отримає повідомлення про можливість отримання фінансової допомоги.

 Для отримання послуги батьки або опікуни зможуть отримати спеціальну картку, з обмеженими можливостями використання, на яку будуть зараховуватись кошти для оплати оздоровчих послуг. За допомогою цієї картки сім'я зможе оплачувати послуги в оздоровчих закладах, які беруть участь у проєкті.

 Дія проєкту розпочнеться з 1 червня. Оздоровлюватися за програмою зможуть діти 7-18 років. Отже, вже з початку літа, сім'ї, чиї діти відповідають вищезазначеним критеріям, зможуть скористатись нагодою оздоровити своїх дітей у Карпатах.