новини

20.07.2023
✅ Digital Social Forum: формуємо спроможність замість залежності. Реалізація стратегії цифрової трансформації Мінсоцполітики
photo

👥 19 липня, команда ДП ІОЦ відвідала «Digital Social Forum: формуємо спроможність замість залежності», який організувало Міністерство соціальної політики України у партнерстві зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН (Wfp) та Дитячим фондом ООН (UNICEF Ukraine).
На Форумі було презентовано хід реалізації стратегії цифрової трансформації соціальної сфери, яку впроваджує Мінсоцполітики за підтримки партнерів ВПП, TAPAS, EGAP, UNICEF та Світового банку. Керівництво Міністерства також анонсувало плани з ключових реформ на найближчі роки.
Мінсоцполітики змінює філософію взаємодії держави з людьми: робить соціальну підтримку та сервіси більш доступними та прозорими, продовжує працювати над впровадженням інформаційних систем, аби зробити соціальну сферу більш стійкою.
💬 «Нова філософія соціальної політики покликана допомогти кожній людині подолати кризу та складні обставини, сформувати спроможність рухатися вперед. Ми створюємо ту країну, де буде комфортно створювати родини, виховувати дітей, проводити активне довголіття, у якій кожен громадянин зможе досягти економічної самостійності незалежно від життєвих умов та будь-яких обмежень функціонування. І на сьогодні Мінсоцполітики розбудовує інформаційну соціальну систему соціальної сфери, аби прискорити надання українцям допомоги та підтримки, полегшити їм доступ до соціальних сервісів на будь-якому етапі життя», — зазначила Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович.
💬 «Соціальна сфера — одна з найбільших статей витрат держбюджету щорічно. Разом з Міністерством соціальної політики працюємо над цифровою трансформацією соціальної сфери. Будуємо процеси, які базуються на якісних даних та цифрових технологіях. Завдяки цифровізації всі соціальні послуги стають прозорими і справедливими, адже сервіси отримують дійсно ті, хто їх потребує. І при цьому людям не доводиться витрачати час та сили на збір папірців», — сказав Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.
💬 «Сталий результат забезпечують тільки системні рішення, й ми працюємо саме над такими, створюючи Єдину інформаційну систему соціальної сфери. Впровадження системи дозволяє нам закласти надійний фундамент для цифрових послуг і тим самим реалізувати інтуїтивні, прості сервіси для громадян, у цілому зробити соціальну сферу максимально ефективною, прозорою і зручною», — підкреслив заступник Міністра соціальної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко.
🗣️ У рамках Форуму було проведено три панельні дискусії, на яких спікери окреслили питання підтримки людини на кожному життєвому етапі, — від планування батьківства, дитинства, дорослого віку до гідного життя в літньому віці.
🤝🏻 Під час заходу представники органів державної влади, місцевого самоврядування, неурядових організацій та експерти домовились посилювати співпрацю, аби імплементувати найкращі цифрові рішення, щоб максимальна кількість сервісів мала онлайн підтримку, а соціальні послуги ставали більш доступними для громадян.