новини

04.09.2023
⚡️Міністерство соціальної політики України продовжує впроваджувати інформаційні обміни між Єдиною інформаційною системою соціальної сфери та реєстрами інших відомств.
photo

⚡️Міністерство соціальної політики України продовжує впроваджувати інформаційні обміни між Єдиною інформаційною системою соціальної сфери та реєстрами інших відомств.
01 вересня 2023 року, між Мінветеранів та Міністерство соціальної політики України було укладено договір про інформаційну взаємодію.
Цим договором визначено порядок взаємодії між реєстрами міністерств з метою забезпечення обмінів даними про ветеранів війни, учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни щодо їх пільгової категорії, інформації про інвалідність, забезпечення допоміжними засобами реабілітації тощо, а також підтвердження їх статусу.
💬 «Автоматичні послуги та інформаційні обміни — окремий великий напрямок роботи Мінсоцполітики. Синхронізація інформаційної взаємодії між реєстрами значно скорочує час на обробку інформації та прийняття рішень, відтак громадянам не доведеться витрачати час на збір довідок у різних держустановах», — зазначив заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко.
Завдяки інформаційним обмінам між відомствами дані будуть проходити перевірку у державних реєстрах, відповідно швидше відбуватиметься й верифікація особи.
💬 “Мінветеранів та Мінсоцполітики об'єднують зусилля для забезпечення доступу ветеранів, членів їхніх сімей та родин загиблих Воїнів до належних послуг – швидко, зручно і безпечно. Інформаційний обмін, спрощення процесів та активна співпраця обох відомств над цифровими рішеннями відкриває двері до нових можливостей для наших Захисників і Захисниць на шляху повернення до мирного життя”, – наголосила заступниця Міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Татьяна Калита.
☝🏻Раніше переважна більшість процесів відбувалась в ручному режимі та з паперовим документообігом. Тепер завдяки передачі відомостей з ЄІССС до Єдиного державного реєстру ветеранів війни та у зворотному напрямку, створення нових та оновлення наявних карток визначених категорій осіб відбуватиметься автоматично. Також налагодження інформаційної взаємодії унеможливить підробку документів.