новини

13.09.2023
⚡️ Єдина інформаційна система соціальної сфери активно впроваджується по всій Україні!
photo

⚡️ Єдина інформаційна система соціальної сфери активно впроваджується по всій Україні!
🤝🏻 Міністерство соціальної політики України» спільно з ДП «ІОЦ Мінсоцполітики», за підтримки міжнародних партнерів, продовжують цифровізацію соціальної сфери задля надання більш якісних соціальних послуг громадянам.
✅ Єдина інформаційна система соціальної сфери (ЄІССС) наразі активно впроваджується по всій території України. Сьогодні управління соціального захисту населення Рівненської та Житомирської областей успішно призначають, нараховують та виплачують через Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІССС):
🔸 Допомогу на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування.
🔸 Допомогу на дітей одиноким матерям.
🔸 Допомогу при усиновленні дитини.
🔸 Допомогу малозабезпеченим сім'ям.
🔸 Допомогу особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю.
🔸 Допомогу особам, які доглядають за хворою дитиною.
💛💙 Висловлюємо щиру вдячність Рівненській та Житомирській областям за їх героїчні зусилля, ініціативність та відданість роботі. Завдяки досягнутим результатам цих регіонів вже з жовтня виплата 6 допомог через ЄІССС буде відбуватися в усіх областях України.💪🏻
📲 Єдина система також передбачає можливість звернення за допомогою не лише офлайн в органах соціального захисту чи ЦНАП, а й онлайн через застосунок Дія. Це стало можливим завдяки інформаційним обмінам з іншими державними реєстрами та системами, що значно спростило процес отримання соціальних виплат та зменшило бюрократичні перешкоди. Відтепер громадянам не потрібно збирати довідки та скановані документи для оформлення виплат.
📩 Наразі, цифровою командою розробляється процес інформування отримувачів допомоги про будь-які рішення пов’язані з виплатою через ЄІССС, і вже незабаром громадяни будуть отримати такі повідомлення на свої електронні скриньки.
🇺🇦 Продовжуємо впроваджувати цифрові інновації, в центрі яких є людина та її соціальна підтримка!