новини

20.09.2023
Дія.Engine - інноваційний інструмент, який дозволить швидше створювати реєстри та автоматизувати послуги та бази даних
photo

Дія.Engine - інноваційний інструмент, який дозволить швидше створювати реєстри та автоматизувати послуги та бази даних
🗃️ В Україні понад 400 державних реєстрів, значна частина з них вразлива до кібератак. Наразі 80% даних зберігаються в паперовому або застарілому електронному форматі й не пристосовані до діджиталізації.
✅ Відтепер розробляти такі реєстри стане зручніше. Платформа Дія.Engine дозволить держорганам зекономити мільйони, а українці швидше отримуватимуть якісні сервіси онлайн.
👤 За словами віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністра цифрової трансформації Михайло Федоров, вартість розробки реєстрів на платформі вдвічі нижча в порівнянні зі звичайною, а строк розробки — у два-три рази швидший. Зараз на платформі розробляється 50 реєстрів та понад 100 державних послуг. Частина з них вже працюють, інші — у розробці та будуть готові найближчим часом.
💪🏻 Міністерство соціальної політики України спільно з ІОЦ Мінсоцполітики також долучились до презентації платформи Дія.Engine минулого тижня. Команда інформаційно-обчислювального центру пройшла практичне навчання і долучилася до розробників, які вже створюють реєстри та цифрові послуги на платформі. ІОЦ Мінсоцполітики пропонує комплексні рішення та консалтинг - не тільки розбудову реєстру для замовника, а і підтримку користувачів та розробку драфтів нормативної бази.
🤝🏻 Розробка цифрових послуг та реєстрів на Платформі Diia.Engine впроваджується за підтримки німецької урядової компанії GIZ Ukraine за дорученням уряду Німеччини за сприяння Фонд Східна Європа