новини

08.11.2023
ІОЦ Мінсоцполітики отримав міцну підтримку та технічне оновлення від Латвійської Республіки
photo

ІОЦ Мінсоцполітики отримав міцну підтримку та технічне оновлення від Латвійської Республіки
Вчора, 6 листопада, відбулася зустріч заступника Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, Костянтин Кошеленко та директора ІОЦ Мінсоцполітики Юрий Коновалов з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Ілгварсом КЛЯВОЮ та Головою благодійної організації «Збройова палата» Ingus Ostrovskis щодо обговорення перспектив співпраці.
Костянтин КОШЕЛЕНКО розповів про​​ виклики, спричинені повномасштабним вторгненням в Україну російських військ. Він зосередився на питаннях цифрової трансформації соціальної сфери й поділився результатами роботи в цьому напрямі.
💬 «Розвиток цифрових рішень у соціальній сфері є одним з пріоритетних векторів роботи Міністерства. Ми змінюємо законодавство та налаштовуємо цифрові інструменти обміну даними, щоб забезпечити відповідні якісні соціальні послуги та сервіси для людей, які потребують підтримки. Ми будемо вдячні, якщо Латвія поділиться відповідними найкращими практиками, які є в цьому секторі», – зазначив заступник Міністра.
Також представники Посольства Латвійської Республіки в Україні надали технічну допомогу ІОЦ Мінсоцполітики у вигляді 32 комп'ютерів та 30 дисплеїв, які будуть використанні для підсилення команди підприємства.
💬 "Ми глибоко вдячні Посольству Латвійської Республіки в Україні та Благодійній організації «Збройова палата» за цей важливий внесок у розвиток наших цифрових можливостей. Ця технічна підтримка дозволить нам покращити якість та ефективність надання соціальних послуг нашим громадянам. Спільна робота Латвії та України у цій сфері є прикладом сильного партнерства та співпраці в дусі європейських цінностей. Разом ми будуємо мирне майбутнє!" - подякував партнерам Юрій Коновалов.
🤝🏻 Сторони дійшли згоди щодо подальшого зміцнення партнерства та спільної праці в галузі цифрової трансформації соціальної сфери, сприяючи мирному майбутньому та прогресивному розвитку Європи.
В зустрічі також взяли участь заступник директора Департаменту цифрової трансформації, інформаційних технологій, та кібербезпеки - начальника відділу кібербезпеки та захисту інформації, Денис ПАНЧЕНКО, державний експерт експертної групи з питань аналітики міжнародного досвіду соціальних питань Директорату стратегічного планування, координації політики та євроінтеграції Олена, АНДРІЇШИНА, та Голова Національної соціальної сервісної служби України Василь ЛУЦИК.