новини

09.11.2023
Інформаційні ресурси Мінсоцполітики стануть більш доступними та зручними для всіх людей рівною мірою
photo

Інформаційні ресурси Мінсоцполітики стануть більш доступними та зручними для всіх людей рівною мірою
💻 Міністерство соціальної політики України спільно з ТОВ «Агенція цифрової інклюзії Романа Боренька» за підтримки Програма EGAP, яку реалізує Фонд Східна Європа, продовжують спрощувати доступ до інформаційних ресурсів Міністерства. Йдеться про найширше коло осіб, у тому числі з будь-якими порушеннями сприйняття.
🌐 У рамках співпраці буде проведено перевірку веб-доступності інформаційних ресурсів Мінсоцполітики, в тому числі ДП ІОЦ Мінсоцполітики, та сформовано відповідні рекомендації для приведення їх у найбільш зручну форму.
За підсумками проєкту, після втілення рекомендацій перевагами удосконалених інтерфейсів зможуть скористатися:
👁️ люди з порушеннями зору, яким важливі розмір шрифту, чіткі контрасти кольорів; незрячі особи, які користуються озвучкою екрана (скрінрідери);
🦻🏻люди з порушеннями слуху;
⌨️ люди, які не використовують комп’ютерну мишу через порушення моторики або мають спеціальні клавіатури;
👤 люди з порушеннями інтелекту, психіки, сприйняття.
Оновлення інтерфейсів стане більш зручним і у випадку користування ресурсами Мінсоцполітики в негоду або при сильному шумі.
До тестування будуть долучені фахівці, які мають інвалідність, що забезпечує набагато кращий результат та є соціально важливим прикладом.
💬 «Наша місія полягає в тому, щоб зробити інформаційні ресурси Мінсоцполітики доступними для всіх людей, незалежно від особливостей їхнього сприйняття. Спільно з МБО “Фонд Східна Європа” та ТОВ “Агенція цифрової інклюзії Романа Боренька” ми працюємо над удосконаленням якості та зручності наших інформаційних ресурсів, аби кожна людина мала рівний доступ до важливої інформації», – зазначив заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко.