новини

01.08.2022
ДП “Інформаційно-обчислювальний центр Мінсоцполітики України” продовжує дослідну-промислову експлуатацію Єдиної Інформаційної системи соціальної сфери.
photo

ДП “Інформаційно-обчислювальний центр Мінсоцполітики України” продовжує дослідну-промислову експлуатацію Єдиної Інформаційної системи соціальної сфери.

Єдина інформаційна система соціальної сфери - це комплексна система, призначена для автоматизації всіх напрямків соціальної підтримки всіма інституціями соціальної сфери в межах єдиного інформаційного середовища та технологічної платформи.

Костянтин Кошеленко, заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації нагадав, що дослідно-промислова експлуатація Єдиної інформаційної системи соціальної сфери триває та прокоментував проміжні результати.

“Впровадження ЄІССС задля зручного надання та отримання соціальних  послуг триває. Працівники соціального захисту населення наразі працюють, як в старих системах, так і в новій ЄІССС по прийому заяв на отримання допомог з метою успішного проходження періоду дослідно-промислової експлуатації та в подальшому  використання нової системи. До ЄІССС вже підключено 2014 користувачів та 140 адміністраторів”, - розповів Костянтин Кошеленко.

ЄІССС надасть можливість кожному громадянину, який потребує соціальної підтримки, швидко отримати будь-який вид допомоги через фронт-офіс в територіальній громаді та ЦНАПі, або через електронні сервіси Порталу «Дія».

Основою ЄІССС є Єдиний соціальний реєстр (ЄСР), в якому сконцентрована інформація про кожного, хто має право, отримує чи колись отримував будь-який вид державної соціальної підтримки.


ДП "ІОЦ Мінсоцполітики України" робить все можливе для якісного впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.