новини

24.05.2023
У вівторок, 23 травня у Вашингтоні відбувся перший саміт Diia in DC, який був організований спільно з USAID та Міністерством цифрової трансформації України, а також за підтримки Eurasia Foundation, UKAid, Visa та Google.org Employment Opportunities з Дія.Освіта
photo

Під час саміту Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій.

– Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про досягнення цифрової України та підкреслив, що сьогодні Дія є екосистемою сервісів, що охоплюють всі сфери життя українців, починаючи від документів для новонароджених і закінчуючи підтримкою розвитку власного бізнесу. Українці можуть користуватись цифровими документами просто у смартфоні, подати заяву на шлюб онлайн, сплачувати податки у два кліки тощо. Ці досягнення вже стали реальністю для мільйонів українців.

Крім цього, Михайло Федоров зазначив, що Дія активно співпрацює з Єдиною інформаційною системою соціальної сфери України. Об'єднання цих двох систем дозволяє громадянам отримати зручний доступ до соціальних послуг через Дію. 

Співпраця між Мінцифрою та Міністерство соціальної політики України підсилює цифрові можливості для громадян та сприяє вдосконаленню соціальної сфери України. Це ще один крок до більш ефективного та зручного надання соціальних послуг громадянам.