news

21.02.2023
Результати впровадження першої черги ЄІССС
photo

✅ Зроблено важливий крок на шляху практичної реалізації Стратегії цифрової трансформації соціальної сфери. Створено базові елементи, що забезпечують її життєздатність та дають змогу виконувати завдання з централізації, автоматизації та уніфікації ділових процесів соціальної сфери. Забезпечено інформаційну взаємодію ЄІССС з ключовими державними інформаційними системами.

👍🏻 Результати реалізації експериментального проєкту:
▪️ проведено первинне наповнення Єдиного соціального реєстру шляхом міграції даних зі старих систем. На базі реєстру було реалізовано систему верифікації заявок на грошову допомогу від міжнародних організацій, які були подані через платформу єДопомога;
▪️реалізовано централізоване призначення, нарахування та виплати допомоги на проживання ВПО;
▪️забезпечено можливість подання в застосунку та на порталі Дія звернень щодо отримання довідки про взяття на облік, отримання допомоги та зміни адреси ВПО, державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;
▪️допомоги на дітей одиноким матерям; допомоги при усиновленні дитини; допомоги на хворих дітей та субсидій; про реєстрацію кандидата в усиновлювачі.

🤝🏻 Міністерство соціальної політики України разом з ДП “ІОЦ Мінсоцполітики України” працюють над розвитком, удосконаленням та цифровізацією соціальної сфери України. Державне підприємство виступає адміністратором Єдиної інформаційної системи та здійснює перевірку нарахувань на дублі та формує реєстри, які передає в Мінсоцполітики.